TOSHKENT SHAHRINING UCHTEPA TUMANIDA AHOLI HARAKATCHANLIGINING TRANSPORT-GEOGRAFIK NUQTAI NAZARDAN TAHLIL QILISH. (Multidisciplinary Journal of Science and Technology, 2026)
Mazkur maqolada Toshkent shahrining Uchtepa tumanida aholi harakatchanligi transport-geografik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida hududning geografik joylashuvi, transport infratuzilmasining rivojlanish darajasi hamda aholi qatnovining asosiy yo‘nalishlari o‘rganildi. Shuningdek, 2025-yil 4-dekabrdagi PQ-368-sonli qaror asosida belgilangan ustuvor vazifalar doirasida transport tizimini rivojlantirish istiqbollari baholandi. Natijada, aholi harakatchanligini samarali tashkil etishda transport tizimini kompleks rivojlantirish, jamoat transporti ulushini oshirish hamda infratuzilmani optimallashtirish muhim ahamiyat kasb etishi aniqlandi